Tak wszystko się zgadza wpisuje częstotliwość silnik rusza ale niestety naciągu brak silnik pracuje pełną mocą czy nastawione 25 czy 100Hz siła taka sama
Proszę zmierzyć czy do falownika dochodzi sygnał analogowy 0-10V i czy zmienia się i w jakim zakresie?
Proszę podać w jaki sposób ma Pan podłączony sygnał analogowy do falownika (na jakie zaciski)
Posiadam już 4 działające takie napędy z takimi samymi falownikami działa to bez problemu .
Chciałem uruchomić następne 2 .
Ustawienia wprowadziłem ręcznie maszyna chodzi ok niema naciągu .
Więc wziąłem pulpit zewnętrzny przekopiowałem ustawienia na nowo uruchomiony z pracującego już falownika i niestety niema naciągu .
Jedyna różnica jest taka że w pracujących napędach są silniki 1,1kw połączone w gwiazdę a nowe są 1,5kw i połączone są w trójkąt .
Sygnał analogowy jest ok .
Potencjometr do zadawania prędkości jest podłączony pod CM-VR-V1 zgodnie z instukcją.
Proszę przesłać zdjęcie tabliczek silników – tych 1,5kW
Niech Pan doprecyzuje jedną rzecz: po wprowadzeniu nastaw ręcznie pisze Pan,że maszyna pracuje a naciągu brak – czy to oznacza że pracuje na wybranej częstotliwości np 30Hz a zmiana sygnału analogowego z potencjometru w żaden sposób nie powoduje zmiany częstotliwości? – czy może wygląda to inaczej
Tak przy nastawieniu np.30 częstotliwości z pulpitu i zadanie potencjometrem jakiejś częstotliwosci powinien silnik który cały czas naciągać z odpowiednią mocą do nastawy .Przy niskich częstotliwościach powinien dać się zatrzymać .Tak jak to jest w pozostałych 4,a te nowe ciągną z całą mocą i nie dadzą się zatrzymać .Nie wiem czy zrozumiale napisałem .Jeśli nie nagram w sobote filmiki na czym usterka polega i wyśle fotki tabliczki silnika
Autor
Wpisy
Oglądasz 1 wpis (wszystkich: 8)
Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Ta strona wykorzystuje do działania pliki cookie. Możesz zmienić ustawienia akceptacji plików cookie w swojej przeglądarce. Korzystając z tej strony akceptujesz postanowienia Polityki Prywatności.